torstai 29. toukokuuta 2014

Sosekeitto vol.2



Kaappaus keittiössä on yksi suosikki ohjelmiani. Osittain siksi, että Kari Aihinen on vaan niin ihQ (jos ei kiinnitä huomiota selkäkarvohin) ja osittain koska on kiva päästä urkkimaan ja kurkkimaan ihmisten ruokatottumuksia ja keittiöitä. Mutta mukavaa on myös saada uusia ideoita omaan keittiöön. Vaikka vaahtovoissa paistaminen on muodostunut meillä vitsiksi, on ohjelman useampi resepti iskenyt. Tässä viimeisin isku. Ja kova olikin!

Porkkanakeitto
8 porkkanaa (porkkana per syöjä)
3 dl vettä
3 dl appelsiinimehua
100 g voita
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä (peukalon kokoinen)
1,25 dl kuohukermaa
2 rkl ranskankermaa Creme Fraiché
Pese porkkanat, kuori ja pilko porkkanat, valkosipulit, sipulit ja inkivääri.
Laita kattilaan voita ja anna sen sulaa, lisää pilkotut raaka-aineet joukkoon voin kaveriksi. Kuullota eli paista kevyesti n. 5 minuuttia niin, että vihannekset kypsyvät hieman mutta eivät ruskistu.
Laita vettä kiehumaan.
Lisää kattilaan appelsiinimehu ja kiehuva vesi.
Lisää 2 tl suolaa.
Anna keiton kiehua 20 minuuttia kansi päällä.
Lisää keittoon kuohukerma ja keitä muutama minuutti.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Soseuta keitto tehosekoittimessa. Muista olla varovainen sekoittaessasi kuumaa nestettä, älä laita kantta liian tiiviisti kiinni vaan suojaa hieman raollaan olevaa kantta pyyhkeellä ettet saa roiskeita päällesi!
Viimeistele keitto ranskankermalla ja sekoita vielä hetki. Lisukkeeksi sopii esim. raejuusto, pähkinät tai vaalea leipä.
Voit soseuttaa sen myös sauvasekoittimella mutta blenderissä keiton rakenne tulee tasaisemmaksi ja kuohkeammaksi.

PS. Me taidettiin muuten jättää ranskankerma pois keitosta ja käyttää sitä vain lisukkeena paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.
PS2. Eikä kai tarvitsis enää mainita, että resepti on otettu ko. ohjelman sivuilta. No..mainitsin silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa? No, sano vaan!